7 Eylül 2008 Pazar

Dövme Silinir mi?

Dövme Sildirme, dövme silme hakkında
Dövme sildirmek sanıldığı kadar basit bir olay değildir. Dövme yaptırmadan önce nasıl olsa sıkılırsam dövmemi sildiririm gibi bir düşünce içerisine girmek çok yanlış bir tutumdur. Bu tutum içerisinde olan bir insanın yapılabileceği en sağlıklı hareket dövme yaptırmamaktır Eğer dövme yaptırmak istediğinizden gerçekten eminseniz, dövme yaptırın.Günümüzde bilinen en başarılı silme yöntemi Lazer tedavisidir. Ancak, lazer tedavisi ile de her zaman kesin sonuç alınamamaktadır. Bu lazer tedavisini uygulayan kişinin becerisi ve aynı zamanda lazer makinesinin türü ve kalitesinden kaynaklanmaktadır. Lazer tedavisi iyi yapılmaz ise deri üerinde yanık izini andıran bir iz kalma ihtimali yüksektir. Yazının başında da da söylediğimiz gibi eğer gerçekten emin değilseniz ve sildirme gibi bir düşünceniz varsa dövme yaptırmayın.



dövme stüdyosu, dövme motifleri, dövme silme, dövme resimleri, dövme fiyatları, geçici dövme, dövme desenleri, dövme galerisi, kdövmealıcı dövme, dövme sanatı, dövme figürleri, dövme çeşitleri

Dövme Hakkında Merak Ettikleriniz

  1. Dövme neden yaptırılır?
  2. Dövme Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?
  3. Dövme kapatma-Cover up nedir?
  4. Dövme yapılırken vücudun hangi bölgeleri daha çok acır?
  5. Dövme deseni neye göre ve nasıl seçilir?
  6. Yara, yanık, ameliyat v.b izler dövme ile kapatılabilir mi?
  7. Dövme bulunan bölgede kesik yada yara oluşursa, sivilce çıkarsa ne olur?
  8. Dövme yaparken Hastalık Bulaşır mı?
  9. Kalıcı dövmeyi nasıl korumak gerekir? Güneşten korumak gerekli midir?
  10. Dövmenin rengi solar mı?
  11. Vücut geliştirme Sporu Yapmak ve Aşırı Kilo Almak ya da Kaybetmek Dövmeyi Etkiler mi?
  12. Biomekanik Dövme Nedir?
  13. Dövme nerelerde ve kimler tarafından yapılır?
  14. Dövme ekipmanlarının sterilizasyonu nasıl sağlanır?
  15. Dövme yaptırmadan önce nelere dikkat edilmelidir?
  16. Dövme yazın yaptırılamaz mı?
  17. Dövme boyaları kanser yapar mı?
  18. Özel tasarım dövme nedir?
  19. Jaguarlar ve panter dövmeleri ne anlama gelir?
  20. Papağan Dövmesi ne anlama gelir?
  21. At dövmesi ne anlama gelir?
  22. Tilki Dövmesinin anlamı nedir?

Fenerbahçeli Kaleci Volkan'ın Dövmesi





Tel : 0216 355 00 11

GSM: 0533 355 36 93

MSN: diagontattoo@hotmail.com

Roberto Carlos'un Dövmesi by Sonat Gökdel


Dünyaca ünlü futbolcu Roberto Carlos 7 çocuğunun adını kollarına dövme yaptırdı. Dövmelerini Sonat Gökdel'e yaptıran Carlos dövmelerinden memnun.

Sonat Gökdel http://www.diagontattoo.com/
Tel : 0216 355 00 11
GSM: 0533 355 36 93
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Lugano'nun Dövmesi Lugano's Tattoo By Sonat gökdel



Sonat Gökdel
http://www.diagontattoo.com
Tel : 0216 355 00 11
GSM: 0533 355 36 93
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Fenerbahçeli Alex'in Dövmesi - Alex tattoo By Sonat Gökdel


Fenerbahçeli Alex'in Dövmesi Futbolcuların Dövmecisi olarak anılan Sonat Gökdel kendi stüdyosunda yapmıştır. Neredeyse tüm Fenerbahçeli futbolcuların "dövme" deyince akıllarına gelen isim olan Sonat Gökdel kendisi de bir fenerbahçe fanatiğidir.

Sonat Gökdel http://www.diagontattoo.com/
Tel : 0216 355 00 11
GSM: 0533 355 36 93
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Dövme Kapatma - Cover Up


Dövme Kapatma - Cover Up

Dövme kapatma-Cover up nedir?
Dövme kapatma yani cover up,ilkel yöntemlerle veya kötü işçilikle uygulanmış yada kişi tarafından beğenilmeyen dövmelerin üzerlerine,yeni tasarımlar yaparak tamamen yeni bir dövmeyle kapatılmasıdır.Dövme kapatmak bir dövmeyi sıfırdan yapmaktan çok daha zahmetli ve yaratıcılık gerektiren bir uygulamadır.İnsanlar genellikle seçtikleri herhangi bir dövmeyi,eski dövmelerinin üzerine yaptırarak altta kalan dövmeyi kapatibleceklerini zannederler ama durum düşünüldüğü kadar kolay değildir.Ancak dövmeci isterse yaratıcılıktan yoksun olarak,içi siyah dolu kaba şekillerle yada tribal desenlerle de dövmeyi kapatabilir.Bu durumda yukarıda yazdığımız düşünceler tamamen çürütülmüş olur.Dövme kapatmaktaki amaç eski dövmeyi bişekilde kapatıyım da nasıl olursa olsun değildir.Amaç hem eski dövmeyi kapatmak,hem de ortaya görsel anlamda kişiyi ve sanatçıyı tatmin eden yeni bir dövme çıkartmaktır.Cover up bu şekilde yapılırsa amacına ulaşmış olur.Bu söylediklerimiz doğrultusunda dövme kapatmada kişinin katalogdan seçtiği dövme değil dövmecinin tasarladığı yeni dövme önemlidir.

Stüdyomuzda yapılan kapatma - cover up çalışmalarından bazı örnekler:




Dövme Boyaları

Dövme Boyaları

Dövmeler kabile toplumlarında ve alt kültürlerde yüzyıllardır dinsel ritüellerin bir parçası olmuş ve yaşamın doğal bir parçası sayıla gelmiştir. Batı dünyasında ise dövme, önceleri yasaklanmış ve daha sonra kendini ifade tarzı olarak kabul görmüş ve belirli olayların kutlanması, ayrı düşülen bir sevgilinin anısı ya da bir partnere bağlılığın nişanesi olarak yaptırılmıştır.

Doksanlı yılların başında, Amerika ve Avrupa’da dövme, yükseliş trendine girdi. Öyle ki 2003 tarihli bir araştırmaya göre 25 - 29 yaş grubundaki Amerikalıların vücudunda yüzde 36’sında, en az bir dövme var. Paris Hilton, David Beckham ve Angelina Jolie gibi bir çok popüler ünlü isim de dövmeleriyle gündeme gelmekte. Dövmenin artık toplumda yaygınlık kazandığına kuşku yok ama cilt altına zerk edilen tehlikeli kimyasallar dikkatle bakıldığında, son derece kuşku uyandırıyor.


Kanser yapan maddeler var

Tabii her dövme ve her dövme sanatçısı aynı değil. Bilinçli, uygun maddelerle ve steril ortamda çalışan sanatçıların eserleri, yıllarca taşıyana gurur veriyor ve sağlığa herhangi bir etkisi olmuyor. Bir de madalyonun öbür yüzü var, yani uygun olmayan şartlarda, uygun olmayan maddelerle yapılan dövmeler. Dövme konusunu, dermatoloğumuz Dr. Yıldız Dizdaroğlu Özden ile konuştum, dövme içerikleriyle ilgili ilginç bilgiler verdi. İşte Dr. Yıldız’ın dövmenin altındaki renkler ve maddelerle ve uygun olmayan şartlarda yapılan dövmelerle ile ilgili anlattıkları.

Kabilelerdeki dövmelerin doğal boyalarla yapılmasına karşın, günümüzdeki modern dövmelerin pek çoğu metal tuzları (oksitler, sülfitler, selenidler), uygulamanın tutması için taşıyıcı bir çözelti içinde çözünen organik boyalar veya plastik bileşiklerin bilinmeyen bir karışımından oluşuyor.


Enfeksiyonlara neden olabilir

Avrupa Birliği’nin dövmeyle ilgili sağlık riskleri raporunda Avrupa’da kalıcı dövmelerde kullanılan organik boyaların yüzde 40 kadarının deride kozmetik amaçla kullanım için onay almadığını ve bunların yüzde 20’sinin ''karsinojenik aromatik aminler'' içerdiğine dikkat çekiliyor. Güvenilmeyen kişilerin kullandığı kimyasalların bazıları, aslında otomobil boyaları, yazıcı mürekkepleri gibi amaçlar için üretilen boyalar. Bunlar dövme için derinin öylesine derinine zerk ediliyorlar ki ağır yanıklarda bile varlıklarını koruyorlar. ABD’de ise henüz dövmelerde kullanılan maddelere ilişkin bir mevzuat ve yönetmelik yok. Üreticilerce boyaların içindeki maddelerin naturel veya bitkisel esaslı ve zararsız olduğu bildirilse de henüz dövme mürekkebi üreticileri, boyalarının içeriği hakkında (ticari sır gerekçesiyle) bilgi vermiyor. Bu konuda resmi bir düzenleme yok.

Bilinçsizce uygulandığında, bazı dövmelerde kullanılan boyaların, genetik mutasyonlara, anne karnında bebekte doğumsal anormalliklere ve dövmeyi yaptıran kişide kansere yol açabileceği ve vücutta başlattığı biyokimyasal reaksiyonların, yıllarca sürmesi mümkün görünüyor. Sağlıksız koşullarda yapılan dövmenin ayrıca tetanos, herpes simplex (uçuk) virüsü, stafilokok, HIV, Hepatit B ve C ve hatta frengi gibi enfeksiyonların bulaşmasına neden olduğu da bilinen bir gerçek. Dövmenin diğer komplikasyonları ise lenf bezi iltihabı, alerjik reaksiyonlar, keloid oluşumu. Bazı dövmeler, MR tetkiki sırasında (içerdiği metaller nedeniyle) şiddetli ağrıya neden olabilir.
Dövme yapmadan önce cildi dezenfekte etmek için kullanılan alkol, derinin geçirgenliğini artırarak dövme ile verilen kimyasal maddelerin kan akımına daha fazla karışmasına neden olan bir faktör. Alkol ayrıca, bu maddelerin gerek uygulama yerinde, gerek bütün vücuttaki toksik etkilerini artırıyor.

Dövme yaptırmadan önce bunları bilin

Dövme yaptırmadan, ustalığına ve bilgisine güvendiğiniz bir dövme sanatçısına danışın.
Dövme yaptıracaksanız, her dövmenin sonuçlarının aynı olmadığını bilerek, bu konunun gereklerini yerine getirdiğine emin olduğunuz, uzman bir sanatçıya yaptırın.
Birçok dövme içeriği ciltten geçemediği için, sürüldüğünde emilmeyen bazı maddeler, cilde zerk edildiğinde reaksiyona neden olabilir.
Daha önceden, dövme yaptırırken alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, doktorlarının önerdiği koruyucu tedavi sonrası, alerji ihtimalini göz önünde bulundurarak, dövme yaptırmaları önerilir.
Dövme yapıldıktan sonra istenmeyen reaksiyonların, bir ay ile birkaç yıl içinde, genelde güneş ışığından temastan sonra ortaya çıktığı bildirilmiştir.
Antifrizin ciltte ne işi var?

Dövme için kullanılan boyaları içeren çözeltinin kendisi de çokluk, denatüre alkoller, metanol, antifriz, deterjan ve formaldehid ve başkaca çok toksik aldehidler içeriyor. Sağlıksız dövme boyalarının türlerinde ise, demir oksit gibi inorganik metallerden kömür tozu, külden hazırlanan boyalar ve başka karışımlara kadar uzanıyor. Bazı boyalarda ise yüksek miktarda kurşun, cıva (kırmızı), kobalt (mavi), kadmiyum sülfit (sarı) ve bakıra (mavi) rastlanıyor. Cıva Sulfit en çok reaksiyon yapan (kırmızı renk) madde olarak bilinirken; son yıllarda ''aromatic azo deriveleri'' kırmızı renk için en çok kullanılan madde konumunda.

Dövmenin Tarihi Tattoo History

Dövmenin Tarihi

Fransa’da Dövmecilik


18nci yüzyılda güney pasifikten dönen fransız denizcileri dövmeler yaptırmışlardı. 1861’de fransız deniz cerrahı Maurice Berchon dövmeyle ilgili medikal komplikasyonlar konusunda bir çalışma yayımlamıştır. Sonrasında deniz kuvvetlerinde ve orduda rütbeliler arasında dövme yapılması yasaklanmıştır.



Solomon Adaları


Solomon adaları pasifikte yer alan iki ada grubudur ve ilk olarak İspanyol Alvaro de Mendan tarafından güneyde Ophir’e yaptığı yolculuk sırasında keşfedilmiştir. İncil’e göre Ophir, Kral Solomon’un hazinesinin bulunduğu ülkeydi. Bu sadece bir efsane olmasına rağmen kaşif, adalar grubuna Kral Solomon adını vermiştir.

Solomon Adaları, pasifik Melanezyasına, Avustralya’nın kuzey doğusundaki ada satırı, aittir ve buradaki Lapita kültürüne mensup insanlar İsa’dan önce 1.500 yılında Polonezya’ya göç etmişlerdir. Lapita kültürü geometrik desenlerle bezenmiş ince çömlek işçiliğiyle bilinmekteydi ki bu desenler Polonezyalıların çizgi ve noktalardan oluşan şekillerine benziyordu. Bu yüzden dövmeciliğin Solomon Adalarında da bilindiği varsayılmaktadır.



Rusya’da Mumyalar


1950’lerin ortalarında Rusya’da üzerinde dövmeler olan mumyalar bulunmuştur ki bu da dövme sanatının Rusya’da ne kadar gelişmiş olduğunu göstermektedir. Ukuk Platosunda, Rusya’nın kuzeyinde, bulunan 2.400 yaşındaki mumyanın kollarının ve omuzlarının kuş, geyik ve diğer efsanevi hayvanlar ile süslenmiş olduğu görülmüştür. Kendisi şu an için bilinen en yaşlı dövmeli kadındır. Dövmeler, kemikten yapılmış bir iğne yardımıyla kirin deri altına delinerek işlenmesi yoluyla yapılmıştır. Mumyalanmış kadın büyük ihtimalle bir savaşçıydı ya da kabile hikayeleri anlatan bir kişiydi ve Pazyryker adlı kabilede büyük ihtimalle önemli bir yere sahipti. En büyük dövmeler kabile şefi ile ilgili olanlardı. Fable yaratıklar ve hayvanlar ile kabile şefinin klan içerisindeki yeri gösterilmişti.

Bunun dışında Rusya’daki geleneksel eski ritüeller ve kültür ile ilgili olarak, 20nci yüzyılın sonuna doğru kültürü korumak yerine yok eden komünist rejim nedeniyle fazla bir bilgi ulaşmamıştır. Aynı zamanda kişisellik olgusunu ve buna bağlı olarak artistik yaratıcılığı törpülemek isteyen merkez partinin çabaları vücudun boyanması biçiminde ortaya çıkan sanata bile izin vermemiştir. Dövme genellikle orduda suç işlemiş olan ve bir daha geri dönmemek üzere Sibirya’nın en buzlu kısımlarına gönderilen kişilere yapılmaktaydı.

www.diagontattoo.com
Tel: 0216 355 00 11
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Kalıcı dövmeyi nasıl korumak gerekir? Güneşten korumak gerekli midir?

Kalıcı dövmeyi nasıl korumak gerekir? Güneşten korumak gerekli midir?

Dövme yapıldıktan sonra açık yara konumundadır. Yara ortalama 7 ile 12 gün arasında iyileşip kabuğunu atar. Verilen bu süreler dövmeyi yapan sanatçının önerdiği bakımların yapılması şartıyla geçerlidir. Bu aşamadan sonra dövmenin renklerinin oturması bir ay ile üç ay arasında bir süreyi bulur. Özellikle renkli ( açık renklerin baskın kullanıldığı renkler için) dövmeler için bu sürenin rahatlıkla 3 aya kadar sürebileceğini söyleyebiliriz. Dövmenin ilk yapıldığı altı ay içerisinde aşırı güneşe çıkılmaması ve iyileşme sürecini geçtikten sonra da kişinin hayatı boyunca, her duş ardından yumuşatıcı ve besleyici kremlerle bakım yapması önerilir. Esasen dövmenin koyu, renklerinin canlı gözükmesi için; bronzluğa varan günmeş yanmalarında deriyi korumak gerekmektedir. Güneş banyosu yapılıyorsa da 28 faktör veya yukarısı güneş kremi kullanılmalıdır.

Dövme yapılırken vücudun hangi bölgeleri daha çok acır?

Dövme yapılırken vücudun hangi bölgeleri daha çok acır?

Dövme yapılırken en çok acıyan kısımlar, sinirlerin en yoğun ve yüzeyde bulunan bölgelerdir.Örnek vermek gerekirse el üstü, ayak üstü, parmaklar, kasık bölgeleri, dirsek, diz, kol pazı içi vb gibi bölgeler. En az acıyan bölgeler genellikle dirsek omuz arası ve bu bölgelere benzer kaba kısımlar diğer bölgelere göre daha az acır.

Vücut geliştirme Sporu Yapmak ve Aşırı Kilo Almak ya da Kaybetmek Dövmeyi Etkiler mi?

Dövmeyi yaptırdığınız zaman diliminden sonra (özellikle kol ve omuz için geçerli) dövmeyi yaptırdığınız bölge kaslarınız 2 yada 3 kat genişlemeyecekse herhangi bir problem yaratmaz. Zaten Vücut Geliştirme Sporu’na başlama yaş ortalaması 18 olduğu düşünülürse, o yaştan sonra vücut ölçülerinin spora bağlı kaslanma oranı profesyonel vücut geliştirme sporcuları dışında 2 kat ve üzeri olamaz.

Ancak aşırı kilo kayıplarını ve alımları için aynı şeyler söylenemez. Dövme bulunan bölgedeki aşırı kilo alımı (özellikle göbek, kaba etler, boyun, baldır) ve kaybı estetik bozukluğa yol açabilir.

Dövmenin rengi solar mı?

Dövme sonrası bakım yeterince iyi yapılmazsa dövmenin solgun durması kaçınılmazdır. Aynı zamanda dövmenin solgunluğu da deri ile de ilgilidir, unutulmamalıdır ki, dövme insan derisinin yüzeyine değil derinin altına işlenir. Deri altındaki boyaların parlaklığı tamamen derinin parlaklığı (şeffaflığı) ve matlığı ile ilgilidir. mat bir deride dövme mat durur, parlak bir deride dövme parlak durur. Bu durumu dövme yapılmayan bir deride gözlemlemek mümkün değildir. Dövme yapıldıktan sonra yüksek koruma faktörü kullanmadan direk yoğun güneş ışığına maruz kaldığında renginin solması kaçınılmazdır.

www.diagontattoo.com
Tel: 0216 355 00 11
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Dövme deseni neye göre ve nasıl seçilir?

Aslında desen seçiminde en önemli unsur insanın kendisidir. Her ne kadar insan dövme yaptırmadan önce başkalarının fikirlerine ve görüşlerine önem versede son karar insanın kendisinde biter ve dövme seçiminde doğru olan budur. Dövmenizi seçenerken öncelikle hangi tarz dövmelerin size hitap ettiğini araştırarak karar vermeniz gerekir.aklınızda hiçbir fikir yokken bir dövme stüdyosuna gidip "bana ne yakışır" , "bu ara hangi dövmeler moda", "insanlar en çok hangi dövmeleri yaptırıyor" gibi sorular sorarak bir desen seçmeye çalışırsanız yaptıracağınız dövme ne bi anlam ifade eder, ne de bir süre sonra sizi tatmin eder.

Tabi ki dövme deseni seçerken profesyonel bir dövme sanatçısından fikir almanız doğru bir davranıştır ancak dövme stüdyosuna gidereken,dövme konusunda kafanızdan bazı şeylerin azda olsa şekillenmiş olması doğru bir yaklaşımdır. Dövme yapacak kişi sizi kafanızdaki fikirler doğrultusunda yönlendirir ve en doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır.

www.diagontattoo.com
Tel: 0216 355 00 11
MSN: diagontattoo@hotmail.com

Dövme Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?

Öncelikle söylemek gerekir ki dövme el becerisine ve bir takım sanatsal yeteneklere dayalı bir iştir. Bu nedenle de dövmenin fiyatlandırması dövmeyi yapan kişiye göre değişir. Bazı dövme sanatçıları santimetrekare başına fiyat verirken bazıları da dövmenin genel büyüklüğü ve detayına göre kendi fiyatını belirler. Bu konu tamamen dövmecinin insiyatifindedir.

İnsanların stüdyoları kapı kapı dolaşarak mağazadan birşey alır gibi ellerindeki dövme desenini gösterip fiyat almaları çok anlamlı değildir. Bir dövme sanatçısı santimetrekare hesabı da yapsa ,büyüklüğüne göre de fiyat verse sonuç olarak kendi sanatına biçtiği değeri dövmeye yansıtır, çok normal bir tutumdur. Dövmeciler arasındaki fiyatlarda da çok fazla bir uçurum yoktur. Fiyatları çarşı pazar gezerken ki gibi kıyaslamak anlamsızdır. Bu davranış Picasso ile Dali'nin tablolarını kıyaslamak gibi bir durumdur.

Bu nedenle insanların bir desen belirleyip o desenin fiyatını tüm dövmecileri gezerek sormak yerine öncelikle "ben dövme mi hangi dövme sanatçısına yaptırmalıyım?" arayışı içine girmeleri ve stüdyoları sadece bu amaçla tek tek dolaşmaları, dövme sanatçılarının yaptıkları işleri incelemeleri ve bu doğrultuda karar vermeleri mantıklıdır.

Dövmenin kalitesi fiyatından çok daha fazla önem taşımaktadır. Vücudunuzda ömür boyu taşıyacağınız bir dövmeyi fiyatına göre değerlendirip yaptırdığınızda çoğu zaman size daha pahalıya malolmaktadır. Sildirme işlemleri yara izi bırakır yada o dövmeyi kapamak için yapılan başka daha büyük bir dövmenin maliyeti olduça yüksek olacaktır.

Sonat Gökdel


Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Mezunuyum. Profesyonel olarak yaklaşık 7 senedir bu işi yapıyorum. Aldığım resim eğitiminin bu işe çok büyük katkıları var.Eğitimimin yaptığım işlere yansıması aldığım olumlu tepkilerden de anlaşılmakta.Genelde dövme yaptırmak için beni tercih eden insanların seçtikleri desenlere karışarak onları fazla etkilemekten hoşlanmam. Ama yapılacak dövmenin kendini en güzel şekilde göstermesi için de bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda olumlu etkiler yaratırım.Bu işi severek yapıyor olmamın çalışmalarımdaki başarıyı bir kat daha arttırdığına inanıyorum.